Behandling

KIROPRAKTIKK

Kiropraktikk omfatter diagnostikk, behandling og forebygging av plager i nerve-muskel- og skjelettsystemet. Målsetting ved behandling er å gjenopprette normal funksjon i bevegelsesapparatet og nervesystem.

Kiropraktikk bruker sine hender og kropp til å bedre funksjonalitet og gi mindre smerter. Ved feilfunksjon i ryggsøylen får du nedsatt bevegelse og smerter fra det aktuelle leddet. Mange kaller alle rygg- og nakkesmerter for muskulære. Det er for så vidt riktig, men man må tenke på hva som styrer musklene. Her kommer nervesystemet inn og signalene som sendes. Når vi behandler ledd med manipulasjon så er det for å påvirke signalene i nervesystemet til den eller de muskelgruppene som står i spenn/krampe og forårsaker ”låsing” av ledd.

Utviklingen av kiropraktikk har vært stor de siste årene. Ikke minst i Norden hvor utdannelsen på Universitet i Odense er en av grunnene. Vi forventer at det blir utdannelse av kiropraktorer på universitetsnivå i Norge om kort tid. Kiropraktikk er blitt en moderne, kunnskapsbasert helseprofesjon. Vi er nå en integrert del av det etablerte helsevesenet og deltar i flere forskningsprosjekter.

Flere klinikker i kiropraktorgruppen er støttespiller for forskning. For å kunne kalle deg kiropraktor må du i dag ha 6 års utdannelse på universitetsnivå, inkludert turnus. Det er kun kiropraktorer som har så lang utdannelse innen undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettlidelser. Alle kiropraktorene i KIROPRAKTORGRUPPEN har utdannelse fra anerkjente akademiske institusjoner. I tillegg er alle medlemmer av Norsk Kiropraktorforening hvor bl.a. kursplikt er pålagt.

Klinikk Andersen ved Prestasjonssenteret er medlem av:
kg-logo-600

Vi har status som primærkontakt med selvstendig behandleransvar på linje med leger, tannleger og psykologer. Alle medlemmene i kiropraktorgruppen er godkjent av statens autorisasjonskontor for helsepersonell. Kiropraktoren kan henvise deg direkte til røntgen/CT/MR/ultralyd, legespesialist og fysioterapeut. Vi kan sykemelde inntil 12 uker. På grunn av vår autorisasjon kan du oppsøke kiropraktor direkte uten henvisning og deler av behandlingshonoraret er dekket. (HELFO). Har du helseforsikring hos din arbeidsgiver så er behandling hos kiropraktor gratis.

BEHANLING: Kiropraktor og fysioterapeut Hege Anita Andersen trykker til.

BEHANLING: Kiropraktor og fysioterapeut Hege Anita Andersen trykker til.

Bestill time

FYSIOTERAPI

Hva er fysioterapi? Fysioterapi er en vitenskap knyttet til det medisinske fagfeltet. Sentralt i faget er bevegelse. Fysioterapiutdanningen i Norge er en fireårig høyskoleutdanning som gir bachelorgrad. Det fjerde året er turnus tjeneste. Man oppnår da offentlig autorisasjon.

Fysioterapeuter kan drive med både forebyggende og klinisk rettet arbeid. Det legges vekt på hvordan sykdom og smerte påvirker pasientens bevegelseskvalitet, funksjon og livskvalitet. Valg av fysioterapeutiske tiltak er basert på en grundig fysioterapeutisk funksjonsvurdering, en kritisk gjennomgang av forskningskunnskap og systematisert erfaringskunnskap om tiltakets virkninger, samt brukerens egne preferanser. Tiltakene kan for eksempel være slyngebehandling, veiledet trening, bløtvevsbehandling, tøyning og trykkbølgebehandling.

Fysioterapeuter har bred kunnskap om bevegelsessystemets oppbygning og funksjon hos frisk og syk og om hvordan fysiske, psykiske og sosiale faktorer bidrar til helse og sykdom. Har du helseforsikring er behandling hos våre fysioterapeuter gratis

Bestill time

TRIGGERPUNKTBEHANDLING

Triggerpunkter, også kalt muskelknuter, er ansamlinger av hyperspenninger i musklene. Når disse er lokalisert behandles det med trykkbehandling, alternativt med nåler. Aktive triggerpunkter kan sende smerteutstrålinger og spenninger ned i rygg, ut i armer, opp i hodet og mer – hodepiner kan ofte vise seg som konsekvens av smerteutstråling fra aktive triggerpunkter.

Dersom det viser seg at triggerpunktet ikke responderer tilfredstillende til behandlingen, er det ofte ønskelig å komplementere med nåler, for “summativ”/ekstra effekt. Kontakt oss for ytterligere informasjon vedrørende triggerpunkter/muskelknuter, hvordan de kan være relatert til din plage, og hvordan du raskt og effektivt kan kvitte deg med symptomene og plagene relatert til hyperspenninger i musklene.

Bestill time

TRYKKBØLGEBEHANDLING

Trykkbølgebehandling er en relativt ny behandlingsmetode som har vist seg effektiv på flere typer kroniske senelidelser i skulder, albue, hofte, kne, akilles, samt helspore og smerter under foten. Dette gjør at vi nå kan behandle disse tildels vanskelige kroniske tilstandene med få bivirkninger. Tidligerer måtte dette behandles med medikamenter, kortison og kirurgiske inngrep med de bivirkningene dette kunne gi.

Virkningsmekanismene bak behandlingen er å stimulere de underliggende mekanismene for kroppens selvreparerende evne, dette skjer fordi man stimulerer og akserelerer kroppens egne reperasjonsprosesser ved å øke sirkulasjonen og stoffskiftet i skadeområdet samtidig som arrvev og kalkdannelse brytes ned. Hele poenget er å sette den kroniske lidelsen tilbake i akutt fasen slik at hensiktsmessig vevsheling tar sted.

Tilstander trykkbølge kan virke på: Tennisalbue / golfalbue Musearm Smerter i skulder Smerter i fotsålen Hælspore Smerter i akillessenen Kneplager (løper-/hopperkne) Andre muskel- og seneplager Det blir alltid gjort en klinisk/funksjonell undersøkelse før behandlingen starter. Antall behandlinger er 2-6, og det bør gå ca en uke mellom hver behandling.


Bestill time: